fbpx
Наука

30 вересня в Росії пройде старт ракети «Протон-М»

У понеділок, 30 вересня 2013 року, Росія проведе старт ракети-носія «Протон- М». Зазначимо, що це буде перший старт ракети цього типу після аварії, яка сталася у липні цього року. Про це повідомили представники російського космічного агентства.

Зокрема, завтра ракеті «Протон- М» належить вивести на орбіту розгінний блок «Бриз- М» і космічний апарат «Астра- 2E» (Люксембург). Зазначимо, що апарат «Астра- 2E» – телекомунікаційного призначення.

Запуск ракети планується здійснити о 00:38 (за київським часом). Додамо, що аварія ракети- носія «Протон- М», на борту якої знаходилося 3 супутники ГЛОНАСС, сталася вранці 2 липня 2013 року. Ракета повинна була стартувати з космодрому Байконур. Проте в результаті нештатної ситуації ракета-носій впала на землю. Після падіння ракета вибухнула.

Сума збитку, за оцінкою фахівців, склала більше 4 мільярдів рублів. Комісія, яка розслідувала цю подію, дійшла висновку, що причиною аварії стала неправильна установка 3-х з 6-ти датчиків кутових швидкостей. Зокрема, ці датчики були встановлені «догори ногами» на одному з підприємств ГКНПЦ ім. Хруничева.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: