fbpx
Новини світу

Ізраїль заявив про затримання іранського шпигуна

Служба безпеки Ізраїлю «Шабак» 29 вересня цього року заявила про затримання іранського шпигуна. Про це повідомляють ЗМІ.

58-річний Алі Мансоурі (Ali Mansouri), який представився бельгійським громадянином, був затриманий в аеропорту Тель-Авіва ще 11 вересня цього року. Однак представникам ЗМІ розповіли про це тільки зараз.

У багажі іранця були виявлені фотографії посольства Сполучених Штатів Америки в Ізраїлі. Як повідомили в службі безпеки «Шабак», Алі Мансоурі завербований Корпусом вартових ісламської революції. На допиті іранець зізнався, що йому  видали один мільйон доларів для створення фірм, під прикриттям яких він мав завдати шкоди інтересам Ізраїлю і західних держав.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Повідомлення про упіймання іранського шпигуна надійшло на тлі певного потепління у відносинах головного ізраїльського союзника – Сполучених Штатів та Ірану. 27 вересня цього року президент Ірану Хасан Рухані і президент США Барак Обама обговорили іранську ядерну програму. Це стало першим спілкуванням глав двох цих держав за останні 34 роки.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: