Україна-Польща без глядачів: хто винен і що робити?

Вердикт ФІФА про те, що збірна України свій матч в рамках відбіркового турніру на чемпіонат світу-2014 проти команди Польщі проведе без глядачів, став подією, після якої футбольним чиновникам варто задуматися про те, що відбувається в українському футболі. Зазначимо, що це вже друге негативне рішення для України, винесене міжнародними футбольними інстанціями протягом останніх декількох місяців. Першим було рішення про відлучення харківського «Металіста» від єврокубків в поточному сезоні. І ось тепер покарання торкнулося національної збірної. І добре ще, що зі збірної не зняли очки.

Приклад «Металіста» показав, що сперечатися з міжнародними футбольними інстанціями марно. Напевно, з того, що відбувається потрібно вміти брати правильні уроки і не допускати в майбутньому повторення помилок. Навряд чи УЄФА і ФІФА упереджено ставляться до України. Швидше, українська сторона дійсно допускає порушення, за які слідують покарання.

На рішення ФІФА про позбавлення збірної України підтримки глядачів можна подивитися через ситуацію під час поєдинку «Севастополь» – «Дніпро», коли поле стадіону уболівальники закидали фаєрами і пластиковими кріслами. Страшно подумати, яке рішення прийняли б у ФІФА, якщо станеться таке під час матчу національної збірної. А що вирішили в Україні з приводу інциденту в Севастополі? Кримську команду оштрафували. І все.

Related Post

У ФІФА і УЄФА давно говорять про те, що футбол і політика не повинні бути разом. То можливо українським футбольним інстанціям слід звернути увагу на те, які банери приносять з собою на трибуни вболівальники і яку реакцію ці банери можуть викликати у ФІФА або УЄФА?

І останнє. На «Арені Львів» заборонили проводити матчі збірної України протягом кількох років. На цьому стадіоні національну збірну чудово підтримували, можливо, краще, ніж у всіх інших містах України. А можна подивитися на проблему «Арени Львів» ще й з іншого боку. На побудованому до Євро-2012 стадіоні львівські «Карпати» грати не хочуть в силу різних причин. А тепер на «Арені Львів» довгий час не зможе грати і збірна. Виходить, що прекрасний стадіон, на будівництво якого було витрачено багато грошей, тепер стане нікому не потрібен?

Leave a Comment