fbpx
Спорт

Україна-Польща без глядачів: хто винен і що робити?

Вердикт ФІФА про те, що збірна України свій матч в рамках відбіркового турніру на чемпіонат світу-2014 проти команди Польщі проведе без глядачів, став подією, після якої футбольним чиновникам варто задуматися про те, що відбувається в українському футболі. Зазначимо, що це вже друге негативне рішення для України, винесене міжнародними футбольними інстанціями протягом останніх декількох місяців. Першим було рішення про відлучення харківського «Металіста» від єврокубків в поточному сезоні. І ось тепер покарання торкнулося національної збірної. І добре ще, що зі збірної не зняли очки.

Приклад «Металіста» показав, що сперечатися з міжнародними футбольними інстанціями марно. Напевно, з того, що відбувається потрібно вміти брати правильні уроки і не допускати в майбутньому повторення помилок. Навряд чи УЄФА і ФІФА упереджено ставляться до України. Швидше, українська сторона дійсно допускає порушення, за які слідують покарання.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

На рішення ФІФА про позбавлення збірної України підтримки глядачів можна подивитися через ситуацію під час поєдинку «Севастополь» – «Дніпро», коли поле стадіону уболівальники закидали фаєрами і пластиковими кріслами. Страшно подумати, яке рішення прийняли б у ФІФА, якщо станеться таке під час матчу національної збірної. А що вирішили в Україні з приводу інциденту в Севастополі? Кримську команду оштрафували. І все.

У ФІФА і УЄФА давно говорять про те, що футбол і політика не повинні бути разом. То можливо українським футбольним інстанціям слід звернути увагу на те, які банери приносять з собою на трибуни вболівальники і яку реакцію ці банери можуть викликати у ФІФА або УЄФА?

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

І останнє. На «Арені Львів» заборонили проводити матчі збірної України протягом кількох років. На цьому стадіоні національну збірну чудово підтримували, можливо, краще, ніж у всіх інших містах України. А можна подивитися на проблему «Арени Львів» ще й з іншого боку. На побудованому до Євро-2012 стадіоні львівські «Карпати» грати не хочуть в силу різних причин. А тепер на «Арені Львів» довгий час не зможе грати і збірна. Виходить, що прекрасний стадіон, на будівництво якого було витрачено багато грошей, тепер стане нікому не потрібен?

Читайте також: