fbpx
Новини світу

Сирійська опозиція готова брати участь у конференції «Женева-2» – ООН

Лідер Національної коаліції сирійських опозиційних і революційних сил (НКСРОС) Ахмад Джарба підтвердив інформацію про те, що представники опозиції готові взяти участь у міжнародній конференції в Женеві («Женева- 2»). На цій конференції буде обговорюватися питання щодо Сирії. Про це розповів Мартін Несіркі, прес -секретар генсека ООН.

«Генеральний секретар ООН привітав готовність пана Ахмада Джарби направити від опозиції делегацію на женевську конференцію. Крім того, він порекомендував НКСРОС зв’язатися з іншими опозиційними групами, щоб узгодити з ними склад єдиної делегації», – розповів дипломат.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Прес-секретар зробив цю заяву після першої зустрічі генерального секретаря ООН Пан Гі Муна з главою сирійської опозиції. Зустрічі Пан Гі Муна і Ахмада Джарби пройшла в штаб-квартирі ООН.

За словами Мартіна Несіркі, генеральний секретар ООН «підкреслив на зустрічі необхідність початку серйозного діалогу в самі короткі терміни, а також важливість відповідальності за скоєння військових злочинів».

Раніше генсек ООН Пан Гі Мун згадував, що в Сирії було скоєно «безліч злочинів проти людяності».

Під час конференції, яка пройде в листопаді 2013 року, планується обговорити питання про створення коаліційного уряду в Сирії за участю представників опозиції та нинішньої влади. Міжнародні спостерігачі відзначають, що досягти домовленості з цього питання буде дуже непросто.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Зокрема, офіційний Дамаск не погодиться з формуванням коаліційного уряду Сирії без участі нинішнього президента Башара Асада. Про це попередив міністр закордонних справ Сирії Валід Муаллем.

«Для сирійського народу Башар Асад є обраним президентом до 2014 року, коли в країні відбудуться нові президентські вибори», – заявив Валід Муаллем.

За матеріалами: Інтерфакс – Україна

Читайте також: