fbpx
Політика

Сенатор Маккейн «глибоко розчарований» резолюцією РБ ООН щодо Сирії

Джон Маккейн, американський сенатор від республіканської партії Маккейн заявив в ефірі телеканалу CBS News, що він глибоко розчарований результатами голосування в Раді Безпеки ООН щодо Сирії.

За словами Маккейна, головною причиною розчарування стало те, що шляхом голосування не були визначені «наслідки для Сирії, у разі якщо вона не передасть свою хімічну зброю під міжнародний контроль». 

«Росія постійно повторювала, що не стане підтримувати серйозні санкції проти Сирії, які були б застосовані у разі невиконання зобов’язань. Таких вимог немає. Єдина вимога – повернутися до обговорення в Раді Безпеки ООН», – заявив сенатор в прямому ефірі. Він також додав, що прийняття резолюції в РБ ООН призвело до того, що «бойовий дух Вільної сирійської армії сильно підірваний, опозиція відчуває себе кинутою. І я дуже, дуже засмучений».

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Відома міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch (HRW), що базується в США, також розкритикувала дану резолюцію за те, що в тій не міститься жодного покарання для уряду Башара Асада, на їх думку, винного в застосуванні хімзброї на території цієї країни.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: