fbpx
Політика

Росія: зброя Лівії не повинна потрапити до терористів

Як заявило сьогодні, 29 вересня, Міністерство закордонних справ РФ з посиланням на виступ спецпредставника президента Росії з питань міжнародного співробітництва в боротьбі з тероризмом Олександра Зміївського на зустрічі ГКФ (Глобальний контртерористичний форум) у Нью-Йорку, лівійська зброя не повинна потрапити до рук терористів.

За даними МЗС РФ, у промові Зміївського «зроблено акцент на перешкоджання загрозам, які пов’язані з поверненням терористів-найманців із зон збройних конфліктів, а також витік зброї з Лівії і потрапляння його в арсенали терористичних груп».

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Крім цього, за матеріалами відомства, на зустрічі були прийняті Мадридський меморандум з практики в галузі захисту жертв від тероризму, Анкарський меморандум щодо перешкод насильству екстремізму, а також були схвалені передові практики для залучення громадянської спільноти в боротьбу з насильницьким екстремізмом.

У МЗС РФ додали, що «рекомендаційні матеріали покликані надати сприяння країнам у практичній роботі, а також у розвитку із зарубіжними партнерами співробітництва у цій галузі».

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: