fbpx
Новини світу

Країна туманного Альбіону оголошує набір хакерів

Як повідомили сьогодні, 29 вересня, британські ЗМІ з посиланням на міністра відомства міністерства оборони Сполученого Королівства Філіпа Хаммонда, Міноборони Великобританії збирається в якості кіберрезервістів прийняти на службу кілька сотень комп’ютерних експертів, для того щоб допомогти в захисті національної безпеки країни.

За словами Хаммонда, новий об’єднаний кіберрезерв, працюючи у співпраці з регулярними військами, буде здійснювати захист життєво важливих комп’ютерних мереж і критично важливих даних.

«Ми розробляємо досконалий спектр військових кіберможливостей у відповідь на зростаючу у світі кіберзагрозу. Зокрема, ударній потужності нашої країни, з метою підвищення військового потенціалу Великобританії та її захищеності. У наш оборонний бюджет для збереження безпеки в країні все частіше почали закладатися високопродуктивні можливості, такі як кібернетика і розвідка», – зазначив Хаммонд.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

На його думку, кіберрезерв обов’язково стане невід’ємною частиною забезпечення захисту Великобританії, її національної безпеки в кібернетичному просторі світу.

«Вважаю, що це прекрасна можливість для профі цієї індустрії, застосовуючи свої навички з користю для всієї нації, захистити життєво важливі наші комп’ютерні системи», – підсумував міністр.

Підстава спільного об’єднаного кіберрезерву представить собою істотне збільшення кількості резервістів, які будуть зайняті в інформаційній та кібернетичній безпеці. Як стало відомо, укомплектування особового складу в об’єднаний кіберрезерв почнеться вже в жовтні 2013 року.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Набір намічено поділити на три типи працівників: кадровий склад для збройних сил, які залишають військову службу; колишні і діючі резервісти, які мають потрібні навички; а також особи, які не мають військового досвіду, але володіють технічними знаннями, досвідом, навичками і можливостями працювати в цій високо спеціалізованої області.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: