fbpx
Політика

Комуністи підписали звернення до Януковича про приєднання України до Митного союзу

У Києві в неділю, 29 вересня, на стадіоні «Спартак» учасники зібрання з проведення референдуму про вступ України до Митного союзу, схвалили і підписали звернення до глави держави Віктора Януковича. У своєму зверненні учасники зборів зажадали у Януковича проведення всеукраїнського референдуму. Нагадаємо, що за проведення всеукраїнського референдуму в 2006 було зібрано більше 4 мільйонів підписів.

Представники руху «Український вибір» провели у столиці збори, на якому учасники запропонували винести наступні питання на всеукраїнський референдум:

– «Чи згодні ви з тим, щоб Україна вступила в Організацію Північноатлантичного договору (НАТО)»?

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

– «Чи підтримуєте ви участь України в Єдиному економічному просторі (ЄЕП) разом з Республікою Казахстан, Республікою Білорусь і Російською Федерацією?».

Варто відзначити, що ще в 2008 році Конституційний суд України виніс рішення, що проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою є обов’язком президента України.

«Попередній президент Ющенко відмовився проголосити всеукраїнський референдум, нехтуючи думкою свого народу, порушуючи законодавство і Конституцію України. Враховуючи всі вищевикладені обставини, нинішній президент України Віктор Янукович повинен виконати законну вимогу українських громадян», – сказано у зверненні.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

На думку учасників зібрання, проведення референдуму стане важливим етапом встановлення істинного народовладдя в Україні.

Нагадаємо, що в грудні 2006 року ЦВК опублікувала протокол «Про загальні підсумки збирання підписів громадян України про проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою». Тоді ЦВК визнав, що за проведення всеукраїнського референдуму було зібрано 4 341  673 підписи громадян України.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: