fbpx
Новини світу

Хасана Рухані за розмову з Бараком Обамою закидали яйцями

 Консерватори Ірану закидали черевиками і курячими яйцями голову держави Хасана Рухані, який повернувся в іранську столицю з Нью – Йорка. Про це повідомляє у своєму твіттері Томас Ердбрінк, шеф -редактор бюро американської газети The New York Times в Тегерані. Таким чином супротивники Хасана Рухані висловили невдоволення щодо його переговорів з президентом Сполучених Штатів Америки Бараком Обамою.

 У міжнародному аеропорту Тегерана «Мехрабад» Хасана Рухані, який літав в Нью – Йорк для участі в Генеральній асамблеї Організації Об’єднаних Націй, зустрічали як прихильники, так і противники. Шеф – редактор тегеранського бюро популярного видання відзначає, що в автомобільний кортеж голови держави кидали каміння та яйця. Після прибуття в Тегеран Хасана Рухані атакувала група приблизно з 75 консерваторів, нечисленні представники поліції не змогли захистити президента країни від летячих яєць і взуття, охоронцям довелося вкрити Рухані парасолькою, а потім посадити його в машину і виїхати.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

 Телефонна бесіда іранського і американського президентів відбулася 27 вересня цього року і стала першим контактом такого роду з часу ісламської революції в Ірані 1979 року. В адміністрації іранського президента дану подію розцінили як заділ для майбутнього подолання розбіжностей між двома державами та їх співпраці. Згідно зі словами Барака Обами, йшлося, зокрема, про ядерну програму Ірану, в мирне призначення якої не вірять західні країни.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 Хасан Рухані, який був обраний на пост президента Ірану влітку нинішнього року, вважається помірнішим політичним діячем, ніж його попередник Махмуд Ахмадінеджад. Нинішній голова держави раніше повідомляв про ймовірність перегляду іранської ядерної програми для поліпшення відносин із західними державами.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: