У Древній Олімпії в суботу відбудеться репетиція запалювання вогню для Сочі

 У суботу на півострові Пелопоннес в Стародавній Олімпії пройде генеральна репетиція запалювання олімпійського вогню для 22- х зимових Олімпійських ігор 2014 року, які проходитимуть в Сочі.

 Відповідно до древніх легенд, саме там ще у восьмому столітті до нашої ери зародилися Олімпійські ігри. Запалення вогню відбуватиметься від сонячних променів за допомогою параболічного дзеркала в древньому храмі Гери.

 «Верховна жриця», роль якої виконає актриса грецького театру, виголосить молитву Аполлону, щоб той послав промені і запалив вогонь Олімпіади, і Зевсу, щоб він увінчав переможців ігор вінками. Потім жриця піднесе факел до параболічного дзеркала, що концентрує промені сонця.

Related Post

 Вогонь, запалений під час репетиції, буде зберігатися до самого закінчення головної церемонії, наміченої на неділю, і якщо під час основної церемонії негода завадить запалити вогонь, буде використаний запасний. Однак, за прогнозами метеорологів, і в суботу, і неділю очікується спекотна безхмарна погода і близько 30 градусів тепла.

 Після того як олімпійський вогонь буде запалений, відбудеться невелика театралізована вистава, в ході якої «верховна жриця» передасть вогонь першому грецькому факелоносцеві, яким цього разу став 18 – річний лижник Янніс Антоніу. З нього і почнеться естафета Олімпійського вогню.

 За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment