fbpx
Спорт

У Древній Олімпії в суботу відбудеться репетиція запалювання вогню для Сочі

 У суботу на півострові Пелопоннес в Стародавній Олімпії пройде генеральна репетиція запалювання олімпійського вогню для 22- х зимових Олімпійських ігор 2014 року, які проходитимуть в Сочі.

 Відповідно до древніх легенд, саме там ще у восьмому столітті до нашої ери зародилися Олімпійські ігри. Запалення вогню відбуватиметься від сонячних променів за допомогою параболічного дзеркала в древньому храмі Гери.

 «Верховна жриця», роль якої виконає актриса грецького театру, виголосить молитву Аполлону, щоб той послав промені і запалив вогонь Олімпіади, і Зевсу, щоб він увінчав переможців ігор вінками. Потім жриця піднесе факел до параболічного дзеркала, що концентрує промені сонця.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Вогонь, запалений під час репетиції, буде зберігатися до самого закінчення головної церемонії, наміченої на неділю, і якщо під час основної церемонії негода завадить запалити вогонь, буде використаний запасний. Однак, за прогнозами метеорологів, і в суботу, і неділю очікується спекотна безхмарна погода і близько 30 градусів тепла.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Після того як олімпійський вогонь буде запалений, відбудеться невелика театралізована вистава, в ході якої «верховна жриця» передасть вогонь першому грецькому факелоносцеві, яким цього разу став 18 – річний лижник Янніс Антоніу. З нього і почнеться естафета Олімпійського вогню.

 За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: