У Греції заарештовано лідера ультраправої партії

 Сьогодні, 28 вересня, в Греції були затримані лідер ультраправої партії «Золота зоря» Ніколас Міхалоліакос, а також ще п’ять депутатів партії. Всіх їх підозрюють у злочинній діяльності. За даними місцевих журналістів, арешти відбулися близько дев’ятої ранку за місцевим часом.

 Зазначимо, що раніше засоби масової інформації повідомляли, що уряд Греції має намір припинити фінансування ультраправої партії. Чергові дії влади проти партії Міхалоліакос, яку в народі називають неонацистською, були зроблені після вбивства музиканта – антифашиста Павлоса Фіссаса, який був убитий групою неонацистів. У зв’язку з убивством музиканта, слідство отримало дозвіл на розсекречення даних про телефонні дзвінки депутатів, що входять в партію. Дане вбивство викликало величезний резонанс у суспільстві, після чого більшість партій виступило за заборону «Золотої зорі» .

Related Post

 Нагадаємо, що ультраправа партія «Золота зоря» на виборах влітку минулого року отримала майже 7 відсотків голосів виборців. У 300 – місному парламенті партія має в своєму розпорядженні 18 мандатів.

 За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment