fbpx
Політика

Суперник Меркель у боротьбі за посаду канцлера повідомив про відхід з політики

Кандидат у канцлери ФРН і суперник Меркель на минулих парламентських виборах від Соціал-демократичної партії Німеччини Пеєр Штайнбрюк заявив, що більше не має наміру займати якісь пости в СДПН і її фракції в бундестазі. Ця заява була зроблена на засіданні партії в Берліні.

"Моя кар’єра підходить до логічного кінця", – сказав 66- річний політик, зазначивши, що не має наміру більше "додавати до професійної кар’єри чергових постів". У своєму виступі перед однопартійцями Штайнбрюк взяв на себе відповідальність за недостатньо високі, на його думку, результати, які отримала СДПН на парламентських виборах. Партії не вдалося досягти мети, яка ставилася – досягнення "червоно -зеленої" ​​більшості в союзі з партією "Союз- 90"/"зелені".

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Німецькі ЗМІ повідомляють, що збори СДПН проходить у закритому режимі. У ході обговорення має бути прийняте рішення щодо можливості участі партії в майбутній "великій коаліції" з блоком Ангели Меркель "Християнсько – демократичний союз/Християнсько-соціальний союз" (ХДС/ХСС).

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: