fbpx
Новини світу

Соціал-демократи Німеччини погодилися на переговори з блоком Ангели Меркель

 Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) повідомила про готовність почати переговори з блоком Християнсько-демократичного союзу і Християнсько-соціального союзу (ХДС/ХСС) нинішнього канцлера Ангели Меркель щодо створення так званої «великої» урядової коаліції.

 Як очікується, переговори про утворення урядової коаліції можуть тривати кілька тижнів. Остаточне рішення про укладення угоди про створення коаліції СДПН має намір прийняти за результатами голосування всіх членів політичної партії, яка налічує приблизно чотириста тисяч осіб. Це голосування може відбутися в середині листопада поточного року.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Блок ХДС/ХСС переміг на виборах до Бундестагу, що пройшли 22 вересні цього року, набравши 41,5% голосів. Даної кількості голосів виборців, однак, недостатньо для абсолютної більшості, у зв’язку з чим, відповідно до законів Німеччини, блоку Ангели Меркель потрібно формувати коаліцію з іншими політичними рухами для створення уряду.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: