«Проти всіх»: за і проти

 Як заявив сьогодні, 28 вересня, прем’єр – міністр РФ Дмитро Медведєв в інтерв’ю телеканалу «Росія 24», він, особисто, не заперечує проти того, щоб у виборчі бюлетені була повернута графа «проти всіх».

 «Не приховую, я довго думав про це, і навіть обговорював з колегами. Якщо чесно, то у мене до даного питання подвійне ставлення. Але, в принципі я не заперечую», – заявив прем’єр в інтерв’ю телеканалу.

 Прем’єр також підкреслив, що подібна графа «може навіть принести певну користь». Проте, на його думку, за умов вже існуючої великої кількості партій немає такого сенсу в графі «проти всіх», як це було тоді, коли партій було набагато менше.

 «Якщо говорити про відображення процесу голосування своєї волі електоратом, то така графа навіть корисна, оскільки зрештою виборець може не підтримувати жодну партію. Мені ніхто не подобається, і я хочу заявити про це безпосередньо на виборчій дільниці. У разі, коли виборець голосує від протилежного, тобто "на зло, за будь-якого, тільки не за цю вже давно обридлу владу", ця графа дасть йому можливість не проголосувати за опозиційного лідера до чинної влади. І таким чином, як мені здається, це буде цілком відповідати демократичному підходу до виборів. Тому дане питання потребує обговорення, і як мені здається, повернутися до цієї теми необхідно», – додав Медведєв.

Related Post

 Нагадаємо, що ще в 2011 році, після закінчення парламентських виборів Медведєв заявив, що повернення графи «проти всіх» вважає можливим.

 «Нічого страшного не трапиться. Хоча, вважаю, це досить дивний спосіб виявлення своєї волі», – заявив тоді Медведєв.

 У той час голова ЦВК Володимир Чуров сказав, що графа «проти всіх» у виборчих бюлетенях не з’явиться.

 «У світовій практиці такого кандидата "проти всіх" не існує. Голоси віддані йому, повинні розподілятися між партіями. Це, можна сказати, нечесно, думаю, більшість мене в цьому підтримає», – заявив він.

Графа проти всіх (відео): 

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Leave a Comment