fbpx
Політика

«Проти всіх»: за і проти

 Як заявив сьогодні, 28 вересня, прем’єр – міністр РФ Дмитро Медведєв в інтерв’ю телеканалу «Росія 24», він, особисто, не заперечує проти того, щоб у виборчі бюлетені була повернута графа «проти всіх».

 «Не приховую, я довго думав про це, і навіть обговорював з колегами. Якщо чесно, то у мене до даного питання подвійне ставлення. Але, в принципі я не заперечую», – заявив прем’єр в інтерв’ю телеканалу.

 Прем’єр також підкреслив, що подібна графа «може навіть принести певну користь». Проте, на його думку, за умов вже існуючої великої кількості партій немає такого сенсу в графі «проти всіх», як це було тоді, коли партій було набагато менше.

Читайте також:  Нардеп-хабарник втік з України через Закарпаття

 «Якщо говорити про відображення процесу голосування своєї волі електоратом, то така графа навіть корисна, оскільки зрештою виборець може не підтримувати жодну партію. Мені ніхто не подобається, і я хочу заявити про це безпосередньо на виборчій дільниці. У разі, коли виборець голосує від протилежного, тобто "на зло, за будь-якого, тільки не за цю вже давно обридлу владу", ця графа дасть йому можливість не проголосувати за опозиційного лідера до чинної влади. І таким чином, як мені здається, це буде цілком відповідати демократичному підходу до виборів. Тому дане питання потребує обговорення, і як мені здається, повернутися до цієї теми необхідно», – додав Медведєв.

Читайте також:  Поблизу Ужгорода відбулась зустріч Роберта Фіцо і Дениса Шмигаля: гучні заяви прем'єрів (ВІДЕО)

 Нагадаємо, що ще в 2011 році, після закінчення парламентських виборів Медведєв заявив, що повернення графи «проти всіх» вважає можливим.

 «Нічого страшного не трапиться. Хоча, вважаю, це досить дивний спосіб виявлення своєї волі», – заявив тоді Медведєв.

 У той час голова ЦВК Володимир Чуров сказав, що графа «проти всіх» у виборчих бюлетенях не з’явиться.

 «У світовій практиці такого кандидата "проти всіх" не існує. Голоси віддані йому, повинні розподілятися між партіями. Це, можна сказати, нечесно, думаю, більшість мене в цьому підтримає», – заявив він.

Графа проти всіх (відео): 

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: