fbpx
Новини світу

Одностатеві шлюби в США можуть дозволити в ще одному штаті

 Нью – Джерсі може незабаром стати ще одним штатом, де на офіційному рівні дозволять укладати одностатеві шлюби. Нагадаємо, що в даний час в 13 штатах одностатеві пари мають можливість офіційно оформити свої сімейні відносини. Крім того, одностатеві шлюби легалізовані і в Окрузі Колумбія.

 Зазначимо, що незважаючи на легалізацію одностатевих шлюбів, не у всіх штатах такі спілки надають парам привілеї, аналогічні традиційним шлюбам. Що ж до Нью – Джерсі, то судом першої інстанції штату було прийнято рішення, згідно з яким влада зобов’язана дозволити укладання одностатевих шлюбів. CNN повідомляє про те, що суд постановив визнавати одностатеві шлюби законними, починаючи з 21 жовтня. Таке судове рішення, як пишуть сьогодні в ЗМІ, адміністрація губернатора штату Нью – Джерсі має намір оскаржувати, подавши відповідні документи до вищестоящого суду.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 Спори про легалізацію одностатевих шлюбів йдуть давно. У противників і прихильників цього питання є свої аргументи, що стосуються законодавчого врегулювання існуючої проблеми. Незважаючи на триваючі дебати, географія легалізації одностатевих шлюбів, як бачимо, продовжує розширюватися. Що ж до Європи, то одностатеві шлюби були давно вже легалізовані в таких країнах, як Нідерланди, Бельгія, Іспанія, Швеція, Португалія, Ісландія, Данія, Франція.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 За матеріалами: podrobnosti.ua, Wikipedia.org

Читайте також: