fbpx
Спорт

Відбір на ЧС-2014. Націоналісти попросять ФІФА не вважати символіку ОУН-УПА нацистським символом

 Символіку ОУН -УПА, банери із зображенням Романа Шухевича та Степана Бандери, а також геральдичний знак «Галицький лев» просять прибрати з переліку «дискримінаційних символів». Відповідна петиція до керівників організації «Футбол проти расизму в Європі» і президента ФІФА була розміщена на веб – сайті організації «Молодіжний націоналістичний конгрес».

 Як зазначають в організації, в буклеті, який містить «дискримінаційні та образливі» символи, є червоно – чорний прапор, полотна із зображенням Романа Шухевича та Степана Бандери, а також геральдичний знак «Галицький лев». Цей знак прирівняли до символу «14 – ї гренадерської дивізії Ваффен СС "Галичина"».

 У МНК впевнені, що ФАРЕ невірно проінформували про справжнє значення цих символів. Організацію ввели в оману «упередженим і заангажованим підходом осіб з особистим негативним ставленням до вищеперелічених історичних постатей», впевнені в МНК. На думку націоналістів, це і стало причиною включення даних символів до переліку заборонених.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 В організації нагадали також, що «керівники визвольного руху в Україні, а також структури ОУН і УПА були визнані борцями за незалежність української держави». «Вищевказана символіка не знаходиться в списку заборонених в Україні, так само вона і не заборонена в інших країнах. З точки зору європейського права ця символіка не відноситься до нацистських символів», – зазначають автори петиції.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 «Враховуючи всі вищенаведені факти, ми просимо Вас прибрати цю символіку з переліку образ дискримінаційних символів у зв’язку з правовою необгрунтованістю і недоцільністю», – сказано у зверненні.

 На сьогодні, за даними МНК, під цією петицією зібрано близько 2400 підписів з необхідних 10000.

 За матеріалами: pravda.com.ua

 

Читайте також: