fbpx
Суспільство

Вчені намагаються довести існування русалок

 Про русалок складено багато легенд, написано багато літературних творів. Ці істоти здавна є загадкою і привертають до себе увагу людей. Визначення русалки говорить, що це людиноподібна істота жіночої статі, яка, як правило, живе у водоймах. За твердженням фахівців з Національного управління океанічних і атмосферних досліджень, русалки дійсно існують.

 ЗМІ, з посиланням на FederalPost, пишуть про те, що істоти, схожі на русалок, мешкають у водоймах по всьому світу. Цікаво, що телепередача, присвячена русалкам, вийшла нещодавно на популярному каналі Animal Planet. У програмі під назвою «Русалки: тіло знайдено» робляться спроби довести існування цих людиноподібних істот. У ЗМІ наводяться слова прес – секретаря NOAA Сенді Ніксона, який у своєму інтерв’ю для Weekly World News розповів про збори на Таїті експертів, метою яких є вивчення відомої на сьогодні інформації про русалок. Вчені припускають, що істоти, схожі на русалок, живуть у водоймах Карибського басейну, а також на Середземномор’ї, в Тихому океані і Південній Атлантиці.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Повідомляється і про те, що в США навіть були захоплені 7 русалок. Ці істоти містяться у спеціальному акваріумі, а вчені займаються їх вивченням.

 Одним з найвідоміших літературних творів, в якому розповідається про русалку, є казка Ганса Християна Андерсена «Русалочка», а в порту Копенгагена персонажу цієї казки встановлено пам’ятник. Статуя Русалочки – висота 1,25 метра, вага близько 175 кг, була відкрита 23 серпня 1913 року, а її автором є скульптор з Данії Едвард Еріксен. Статую Русалочки було виготовлено на замовлення Карла Якобсена – сина засновника відомої в усьому світі пивоварні «Carlsberg».

Читайте також:  Піп московського патріархату закликав українців «помолитися за здоров’я та благополуччя» російських окупантів

 Відзначимо, що встановлена ​​в порту Копенгагена статуя Русалочки неодноразово піддавалася актам вандалізму, проте скульптуру завжди відновлювали.

 За матеріалами: podrobnosti.ua, Wikipedia.org

Читайте також: