Європа може ратифікувати угоду з Україною до травня 2014 року – Залевський

 Заступник глави комітету Європейського парламенту з міжнародної торгівлі Павел Залевський (Pawel Zalewski) упевнений, що Європарламент ратифікує Угоду про асоціацію з Україною до травня, а на тимчасове застосування окремих положень Угод, включаючи глибоку і всеосяжну зону вільної торгівлі, неформальну згоду вже дали.

"Моя позиція наступна: ми повинні почати працювати з цією Угодою якомога швидше. Будучи доповідачем ЄП щодо глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі, я б хотів, щоб Європарламент подав гарний приклад іншим парламентам (у країнах -членах – ІФ) в плані ратифікації. Ми ж ратифікуємо до травня", – сказав П. Залевський в інтерв’ю агентству "Інтерфакс- Україна".

Говорячи про необхідність отримання згоди ЄП на тимчасове застосування положень Угоди про асоціацію після її можливого підписання, депутат нагадав, що така неформальна згода вже є.

Related Post

"На минулому пленарному засіданні ЄП закликав до якнайшвидшого впровадження тимчасових положень Угоди про асоціацію. Парламент, бажаючи дати позитивний сигнал Україні, дав свою неформальну згоду 12 вересня в резолюції про тиск Росії на країни Східного партнерства, закликаючи Раду до якнайшвидшого тимчасового застосування Угоди після підписання. Все готово. ЄП зробив свою роботу", – сказав П. Залевський.

Разом з тим, він нагадав, що Європарламент – тільки один з парламентів, який повинен ратифікувати Угоду про асоціацію, так як вона має бути ратифікована усіма національними парламентами країн ЄС, що "займе роки".

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Leave a Comment