fbpx
Політика

Янукович пропонує приєднатися до міжнародних договорів про співпрацю в боротьбі з тероризмом і міждержавного розшуку

 Президент України Віктор Янукович подав на розгляд Верховної Ради два законопроекти – «Про приєднання України до договору держав – учасниць Співдружності незалежних держав про міждержавний розшук осіб» і «Про приєднання до договору про співпрацю держав – учасниць Співдружності незалежних держав у боротьбі з тероризмом». Про це заявив радник президента України – керівник головного управління з питань міжнародних відносин адміністрації президента Андрій Гончарук.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 «Положення цих угод, до яких має намір приєднатися Україна, спрямовані, насамперед, на створення дієвого механізму співпраці правоохоронних органів держав – учасниць СНД з метою прийняття ефективних заходів для захисту законних прав і свобод людини і громадянина, зміцнення безпеки держави», – заявив він.

 Подавши до Верховної Ради ці законопроекти, Віктор Янукович тим самим продемонстрував, що бажає активізувати роль української держави в СНД. Особливо це актуально в контексті головування України в СНД у 2014 році.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: