fbpx
Політика

У ЦВК ще не знайшли способу позбавити Маркова мандату

 Центральна виборча комісія (ЦВК) ще не знайшла способу виконання судового рішення про позбавлення депутатського мандату Ігоря Маркова, повідомив заступник голови ЦВК Андрій Магера.

 "Конкретного терміну виконання судового рішення немає, ЦВК вивчає способи виконання цього рішення", – заявив він журналістам у п’ятницю.

 Заступник голови ЦВК нагадав, що дане рішення Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) вже надійшло до Центрвиборчкому повністю.

 "На даний момент ЦВК доручила структурним підрозділам знайти найоптимальніший спосіб виконання даного рішення з точки зору законодавства", – зазначив А.Магера.

 Як повідомлялося, ВАСУ 12 вересня виніс рішення за позовом екс – нардепа Юрія Кармазіна, який фактично позбавив І.Маркова депутатських повноважень. Ю.Кармазін в якості підтвердження своїх позовних вимог доклав лист головного слідчого управління МВС України про фальсифікацію на виборах народних депутатів 28 жовтня 2012  року більше 6 тисяч підписів на користь І.Маркова.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

 Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що Партія регіонів готова стати на захист І.Маркова, якщо він цього захоче. Коментуючи заяву І.Маркова про намір вийти зі складу фракції, О.Єфремов наголосив, що це право депутата: "Він не є членом нашої партії, тому як він увійшов до нашої фракції, так і може вийти з неї".

 17 вересня голова Верховної Ради Володимир Рибак на ранковому пленарному засіданні повідомив, що І. Марков вийшов зі складу фракції Партії регіонів.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

 У прес – службі ВАСУ повідомили, що 17 вересня суд зробив повний текст рішення щодо позбавлення І.Маркова мандату народного депутата України, направивши його сторонам у справі та в єдиний державний реєстр судових рішень.

 20 вересня В.Рибак офіційно оголосив рішення ВАСУ про припинення повноважень депутата Ігоря Маркова і запевнив, що це рішення суду буде виконано. Згодом він заявив, що з 20 вересня зарплата І.Маркову не нараховується, а його картка для голосування заблокована.

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: