fbpx
Спорт

Участь Грузії в сочинській Олімпіаді: «непросте, але правильне» рішення

 Як заявив сьогодні, 27 вересня, виступаючи на спільному засіданні кількох комітетів парламенту, уповноважений представник прем’єр – міністра Грузії у відносинах з РФ Зураб Абашидзе, участь Грузії в Олімпіаді – 2014 у Сочі – рішення «непросте, але правильне» .

 «Відразу ж по приходу до влади минулого року, новий уряд Грузії заявив, що виступає за участь грузинських спортсменів в Олімпіаді 2014. 2 травня цього року НОК Грузії прийняв абсолютно правильне рішення про участь делегації спортсменів Грузії в Олімпійських іграх. Незважаючи ні на що, це правильне рішення, тому що не можна змішувати з політикою спорт ні в якому разі», – заявив Абашидзе.

 У середу, 25 вересня, прем’єр – міністр Грузії Бідзіна Іванішвілі, виступаючи на пленарному засіданні парламенту, ще раз заявив, що Грузія буде максимально надавати Росії свою допомогу в забезпеченні безпечного проведення сочинської зимової Олімпіади 2014 року. Він також зазначив, що на даний момент вся Росія зайнята тим, щоб спокійно і мирно провести Олімпіаду, а Грузія, зі свого боку, відкрито зробить все можливе для того, щоб сприяти в проведенні Олімпіади на гідному рівні.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Нагадаємо, що, починаючи з 2008 року, представники правлячої в той час партії «Єдиний національний рух», в їх числі і сам президент Саакашвілі, заявляли, що Грузія не буде брати участь в сочинській Олімпіаді – 2014, пропонуючи МОК перенести її проведення в іншу країну.

 Після 1 жовтня 2012 року, коли на парламентських виборах в Грузії здобула перемогу партія нинішнього прем’єр – міністра Іванішвілі, було заявлено, що бойкотувати Олімпійські Ігри – 2014 Грузія вважає недоцільним.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 2 травня 2013 року НОК Грузії прийняв рішення про участь грузинських спортсменів в Олімпіаді, вказавши, що вважає «бойкот Олімпійських Ігор у Сочі невиправданим як у спортивному, так і в політичному аспекті».

 У червні прем’єр – міністр Бідзіна Іванішвілі заявив, що не виключає можливості того, що на Олімпіаді – 2014 він буде присутній в якості гостя.

Грузія захистить Олімпіаду в Сочі (відео): 

За матеріалами: Грузия Онлайн

Читайте також: