fbpx
Політика

Митний союз побоюється зниження товарообігу з Україною

 Якщо Україна в листопаді підпише Угоду про асоціацію з Євросоюзом, товарообіг з країнами-учасницями Митного союзу може істотно скоротитися. Про це заявив міністр з торгівлі Євразійської економічної комісії (ЄЕК) Андрій Слєпньов під час зустрічі з представниками ділових та промислових об’єднань країн МС з питань торгового регулювання.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 На думку Андрія Слєпньова, тісніша співпраця України з Євросоюзом може привести до зростання конкуренції на українському ринку з боку країн-членів ЄС. У той же час бізнес Митного союзу побоюється збільшення імпорту з України товарів продовольчої групи, продукції легкої промисловості та автопрому. Своєю чергою, експорт побутової техніки, продукції автопрому країн-учасниць Митного союзу може істотно впасти.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 «Ми домовилися уважно подивитися, по яких групах товарів можуть виникнути ризики. У будь-якому випадку ситуацію необхідно моніторити, і якщо не буде ризиків, значить, ми перестрахувалися», – заявив Андрій Слєпньов.

 За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: