fbpx
Політика

“УДАР” продовжує наполягати на проведенні виборів у Києві 15 грудня

 Народний депутат України Павло Розенко (фракція "УДАР") сподівається, що в результаті переговорів з фракціями більшості 15 грудня буде оголошено єдиним днем виборів до Київради та київського голови і виборів народних депутатів у проблемних округах.

"Ми внесли в черговий раз за підписом Віталія Кличка проект постанови про вибори Київської міськради і київського міського голови 15 грудня", – сказав П. Розенко агентству "Інтерфакс- Україна" у п’ятницю.

Він нагадав, що з даного питання вже пройшли відповідні консультації з представниками більшості, "в першу чергу, з Партією регіонів". За словами народного депутата, поки що розуміння в даному питанні немає. П. Розенко зазначив, що Євросоюз вважає проведення виборів до Київради та київського міського голови важливим, зокрема для прийняття рішення про підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

За словами "ударівця", європейські партнери "не раз заявляли українській владі, що не може бути ситуації в Європі, коли столиця позбавлена ​​місцевого самоврядування, коли в столиці керують люди, які не мають на це легітимності, яких мешканці столиці не обирали".

П. Розенко висловив сподівання, що спільними зусиллями вдасться вийти на рішення, щоб "оголосити 15 грудня єдиним днем виборів".

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Він нагадав, що опозиція домоглася проведення виборів народних депутатів 15 грудня в п’яти проблемних округах. За словами депутата, залишається відкритим питання про проведення виборів мера в обласних центрах України, зокрема в Херсоні та Миколаєві.

"Я думаю, що на наступному парламентському тижні "УДАР" буде робити все, щоб схилити всі парламентські сили зробити 15 грудня єдиним днем для виборів міських голів, відповідних рад, а також п’яти народних депутатів", – сказав П. Розенко .

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: