fbpx
Політика

Тбілісі вітає зусилля Росії щодо спрощення видачі віз грузинським громадянам

Як заявив сьогодні, 27 вересня, виступаючи на спільному засіданні відразу декількох комітетів парламенту, уповноважений представник прем’єр-міністра Грузії у відносинах з РФ Зураб Абашидзе, в Тбілісі вітаються дії Росії щодо спрощення видачі віз громадянам Грузії.

«Озираючись на останні місяці, слід зауважити, що поетапно російська сторона почала процес спрощення видачі віз для деяких категорій громадян Грузії, зокрема, для бізнесменів, громадян, що виїжджають по лінії професійно-виробничих відносин і за родинними зв’язками. За даними російської сторони, кількість громадян, яким були видані візи, збільшилася в 3 рази за 9 місяців цього року, порівняно з тим же періодом минулого», – зазначає Абашидзе.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Нагадаємо, що візовий режим між Росією і Грузією був введений за рішенням уряду РФ у 2000 році. Після цього Грузія у відповідь ввела візовий режим для громадян Росії.

У 2004 році Грузія спростила візовий режим для громадян РФ, які з того моменту отримували право на в’їзд до країни терміном до трьох місяців.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Згодом для жителів Північного Кавказу і громадян РФ тільки через КПП Казбегі візовий режим був скасований з жовтня 2010 року, ну а з березня 2012 року (див. відео), Грузія в односторонньому порядку і зовсім скасувала візовий режим з Росією.

Грузія скасувала для громадян Росії візовий режим (відео):

За матеріалами: Грузія Онлайн

Читайте також: