fbpx
Політика

США не вводитимуть обмеження на розгортання своєї системи ПРО

Роуз Готтемюллер, висунута президентом Бараком Обамою на пост заступника держсекретаря США з контролю над озброєннями і міжнародною безпекою, виступаючи в комітеті з закордонних справ сенату Конгресу США на слуханнях, присвячених розгляду її кандидатури, заявила, що Вашингтон не має наміру вводити які-небудь обмеження на розгортання своєї системи протиракетної оборони (ПРО). 

"Ми не будемо вводити ніяких обмежень на свою програму протиракетної оборони», – сказала американський дипломат. Кандидатуру Роуз Готтемюллер Барак Обама офіційно висунув на пост заступника голови зовнішньополітичного відомства ще в травні поточного року.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Раніше помічник держсекретаря США з контролю над озброєннями, перевірці та дотриманню угод Френк Роуз, який виступив на слуханнях, сказав, що "однією з головних стурбованостей росіян" з приводу американських планів створення системи ПРО є питання про те, "що буде далі". 

За словами Френка Роуза, Москва "знає, в чому полягає нинішній набір можливостей" США в області ПРО і "стурбована з приводу того, що відбудеться далі", тобто після реалізації "поетапного підходу" до створення системи ПРО.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Цей підхід був проголошений Білим домом у вересні 2009 року. США тоді відмовилися від ідеї створення бази з десяти ракет-перехоплювачів шахтного базування в Польщі і розміщення поєднаної з ними станції радіолокаційного стеження (РЛС ​​) у Чехії. 

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: