fbpx
Політика

Місія ООН з хімзброї в Сирії завершила підготовку до роботи

Місія експертів ООН під керівництвом шведського професора Оці Селстрома завершила підготовку до відновлення розслідування про застосування хімзброї в Сирії і вже в п’ятницю зможе приступити до роботи. Про це повідомив офіційний представник Всесвітньої організації Мартін Несіркі під час брифінгу для журналістів. 

"Місія повернулася вчора до Сирії в другій половині дня. Після прибуття вона завершила підготовку до роботи, включаючи зустрічі з сирійською владою", – сказав Несіркі. За його словами, інспектори проведуть в Сирії стільки часу, скільки буде потрібно для того, щоб підготувати повний звіт щодо ситуації із застосуванням хімічної зброї у конфлікті, який більше двох років триває між урядом і опозицією. 

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Несіркі також повідомив, що генеральний секретар ООН Пан Гі Мун призначив на п’ятницю зустріч для підготовки до міжнародної конференції з Сирії. 

"Завтра ввечері генеральний секретар скличе зустріч з підготовки в Женеві до міжнародної конференції з Сирії», – . повідомив Мартін Несіркі.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: