fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Експерти ООН повернуться до Сирії 1 жовтня

 За даними комісії ОЗХЗ, група експертів міжнародної організації повернеться в Сирію вже 1 жовтня. Дане рішення записано в чорновому варіанті. Сьогодні, 27 вересня, ввечері буде узгоджено остаточний план дій експертів.

 Відзначимо, що в даний момент невідомо, що саме будуть досліджувати експерти ООН. Дане питання також має вирішитися на сьогоднішньому зібранні у штаб- квартирі організації.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 Тим часом в ООН відзначають, що якщо влада Сирії не буде виконувати зобов’язання, які вони на себе взяли, то проти них будуть вжиті заходи. Висловився щодо цього  і американський президент Барак Обама, який вчергове закликав світ до жорсткого вирішення сирійського питання. Наприкінці поточного тижня в ООН також має виступити і російський дипломат Сергій Лавров.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Відзначимо, що в ході переговорів Москви і Вашингтона в Женеві була досягнута домовленість з сирійської проблеми. Було вирішено, що хімічна зброя Сирії буде передана під міжнародний контроль. В даний момент ООН отримала дані від арабської держави про арсенал хімічної зброї. Всі надані матеріали вивчають експерти.

 За матеріалами: kp.ru

Читайте також: