fbpx
Новини світу

В Україні з початку 2013 року утилізували 10 тисяч тонн боєприпасів – Міноборони

 З початку поточного року в Україні методом промислової розбирання утилізували майже 10 тисяч тонн боєприпасів. Про це УНН повідомив в.о. начальника Управління преси та інформації Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

«Станом на 20 вересня за бюджетною програмою «Утилізація боєприпасів та рідинних компонентів ракетного палива» для Міністерства оборони України виділено 86 093 000 гривень. З початку року за укладеними з підприємствами-виконавцями робіт договорами утилізовано 9221 тонну боєприпасів», – сказав О. Мотузяник.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Також він зазначив, що цього року роботи з утилізації за укладеними договорами здійснювалися на семи підприємствах. Це, зокрема: Корпорація «Таско», ДП «Укроборонсервіс», ДП «Науково-виробниче об’єднання «Павлоградський хімічний завод», асоціація підприємств «Співдружність», Донецький казенний завод хімічних виробів, Державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів, казенне підприємство «Шосткинський казенний завод «Імпульс».

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Відзначимо, що в Україні за різними оцінками зберігається 1,5-2 мільйони тонн непридатних снарядів, які необхідно утилізувати. У той же час Міноборони цього року скоротило державне фінансування на утилізацію боєприпасів. Через економію українські боєприпаси почали підривати. За словами експертів, доцільніше і безпечніше утилізувати боєприпаси методом промислового розбору.

Джерело: УНН

Читайте також: