В Австрії знайдено раніше невідому картину Тиціана

 Як повідомило в п’ятницю, 27 вересня, видання Guardian з посиланням на професора Віденського університету Артура Розенауера (Artur Rosenauer), була виявлена ​​раніше невідома картина великого живописця епохи Відродження Тіціана, на якій зображений воскреслий Ісус Христос.

 Полотно Розенауер датував приблизно 1511 роком. На картині зображений Ісус Христос, який стоїть на закритому гробі, в лівій руці у нього прапор із зображенням хреста, а правою він благословляє. «Подібна знахідка раніше невідомої картини Тиціана є воістину надзвичайною рідкістю. Картина дивно добре збереглася», – сказав дослідник в жовтневому номері Burlington Magazine.

Related Post

 Професор Розенауер звертає увагу на незвичайне зображення неба. «Мені здається, що світло, яке проливається, володіє якоюсь надприродною енергією, яка змушує прапор і саван майоріти і тремтіти», – сказав Розенауер.

 Спочатку творіння майстра належало сім’ї фон Бюлова. Згодом картина належала Бернгард фон Бюлову, який був свого часу рейхсканцлером Німецької імперії з 1900 по 1909 роки. Потім картина була перевезена в Уругвай, а після цього потрапила в руки приватного колекціонера в Європі.

Тіціан (відео): 

За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment