fbpx
Новини світу

Greenpeace розкритикував арешт екологів в РФ

 У керівництві Greenpeace піддали критиці рішення мурманського суду щодо двох екологів з команди судна Arctic Sunrise, яке було затримано російськими прикордонниками за акцію протесту проти нафтовидобутку в Печорському морі.

"Арешт незаконний і така підозра абсурдна", – йдеться в заяві російського відділення Greenpeace.

У Ленінському суді Мурманська завершилися перші слухання – двоє з 30 членів команди Arctic Sunrise поміщені під варту на 2 місяці за підозрою в піратстві.

"Російська влада намагається налякати людей, які протистоять видобутку нафти в Арктиці, але це відверте залякування не матиме жодного результату", – заявив виконавчий директор Greenpeace International Кумі Найду.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

"Ми сповнені рішучості в питанні охорони природи в Арктиці і клімату в світі", – процитували К. Найдо в російському відділенні Greenpeace.

У російському Greenpeace стверджують, що "під час мирної акції на "Приразломая" ​​активістами Greenpeace не застосовувалася насильство. Не було захоплення або заволодіння чужим майном, не було спроби встановити контроль над судном або частиною судна – ні в діях, ні в цілях ".

"Активісти Greenpeace International теж не пошкоджували нічиє майно. Платформа перебуває у виключній економічній зоні, де допускається вільне мореплавство мирних суден, до яких і належить Arctic Sunrise", – заявляють екологи.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Мурманський суд у четвер приступив до розгляду питання про обрання запобіжного заходу 30 активістам Greenpeace, які на судні Arctic Sunrise намагалися протестувати проти нафтовидобутку в Арктиці. Судно екологів було затримано прикордонниками та відконвойоване до Мурманська.

Рішенням мурманського суду вже взяті під варту фотограф- фрілансер Денис Синяков, у якого був укладений контракт з Greenpeace, і співробітник Greenpeace Росії Роман Долгов.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: