fbpx
Політика

Чуркін: «Психічний стан Саакашвілі вимагає професійної оцінки»

Постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін вважає, що психічний стан президента Грузії Михайла Саакашвілі "вимагає професійної оцінки".

Віталій Чуркін зробив подібну заяву після виступу президента Грузії на Генеральній асамблеї ООН. Російська делегація сприйняла його занадто антиросійським і під час виступу лідера Грузії в повному складі залишила зал засідання.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

"Цього разу це був навіть не виступ, а набір маячних вигадок, що носили не просто антиросійський, а русофобський і антиправославний характер. На щастя для грузинського народу близький занепад політичної кар’єри цієї людини, чий психічний стан вимагає професійної оцінки", – підкреслив представник РФ у Всесвітній організації.

Російські дипломати покинули зал в той момент, коли Саакашвілі піддав різкій критиці російську владу і політику Росії на пострадянському просторі. Як заявив офіційний представник МЗС Російської Федерації Олександр Лукашевич, цей жест був зроблений на знак незгоди з оцінками, даними грузинським президентом з трибуни Генеральної асамблеї ООН.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: