fbpx
Економіка

Формат відносин України і Митного Союзу «3+1» почав працювати – Азаров

Форма відносин України і Митного Союзу у форматі «3+1» вже запрацювала. Про це повідомив прем’єр-міністр України Микола Азаров у ході засідання уряду 26 вересня, у четвер.

«У середу урядова делегація України на запрошення уряду Казахстану взяла участь у першому засіданні Вищої Євразійської економічної ради, яка пройшла на рівні глав урядів. Таким чином, зараз реально почав працювати вид відносин України і Митного Союзу, який був ініційований президентом Віктором Януковичем – «3+1», – заявив Микола Азаров.

Прем’єр-міністр нагадав про те, що зараз Україна бере участь у роботі Євразійської економічної комісії лише в якості спостерігача. За його словами, «це стало можливим завдяки домовленостям глав держав у травні 2013 року».

Крім того, Микола Азаров переконаний, що в даний момент Україні ніщо не заважає приєднатися до тих угод, які діють в Митному союзі. Про це український прем’єр також розповів під час засідання уряду.

«Україні зараз ніщо не заважає приєднатися до угод, які діють в Митному союзі, і до угод, що дають можливість брати участь у відповідних проектах», – додав Азаров.

За словами чиновника, уряд України вже затвердив план – графік з розгляду угод, до яких у майбутньому може приєднатися Україна.

На думку Азарова, Україна зможе знайти спільну мову з Митним союзом у цьому питанні, «потрібно лише відкинути упередженість».

«За моїм дорученням цим питанням вже займається група високого рівня, яку очолює віце-прем’єр-міністр Бойко», – нагадав прем’єр.

Раніше Дмитро Медведєв заявляв, що можливе приєднання України до 70  угод, чинних в зоні МС, означатиме повноцінне членство країни в Митному союзі, що може не влаштувати Європу.

За матеріалами: УНН

Читайте також: