fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

У Бельгії затримано ватажка екстремістів

 За повідомленням телеканалу РТБФ, сьогодні, 26 вересня, в Бельгії, у фламандському передмісті Брюсселя – Вільворде – затриманий ватажок екстремістського угрупування, який довгий час перебував у міжнародному розшуку. Затриманий – марокканського походження 39 – річний громадянин Іспанії, що проживає в останні роки в Бельгії. В інтересах слідства його ім’я не розголошується.

 За запитом Іспанії європейський ордер на його арешт був виданий навесні цього року. Влада Іспанії підозрює цю людину в зв’язках зі структурою ісламських фундаменталістів, які були зайняті вербуванням добровольців і найманців для військових дій в Сирії на боці опозиції.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Іспанська поліція в червні 2013 року в місті Сеута частково ліквідувала підрозділ цієї структури, заарештувавши вісім її членів.

 З початку цього року бельгійське містечко Вільворде фігурувало регулярно в місцевих новинах, у зв’язку з повідомленнями по від’їзду його молодих жителів арабського походження на війну в Сирії. Практично відкрито в Бельгії цією діяльністю займалася місцеве екстремістське угрупування «Бельгійський шаріат», яке фінансувалося з Саудівської Аравії.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 За оцінками експертів, на даний момент в Сирії воюють від 80 до 200 ісламських фундаменталістів з Бельгії.

 За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: