fbpx
Політика

Уряд підтримав пропозицію Мінсоцполітики відсвяткувати День батька

 Уряд підтримав пропозицію Міністерства соціальної політики ввести в Україні День батька. Про це повідомила міністр соціальної політики Наталія Королевська після засідання Кабінету міністрів, коментуючи схвалений урядом проект Указу президента «Про День батька».

Указ набуде чинності після його підписання президентом України.

«Сьогодні уряд підтримав нашу пропозицію і схвалив проект Указу президента про святкування Дня батька. Ми переконані, що це важливий крок не тільки у встановленні гендерної рівності, оскільки вже є День матері, а й у святкуванні важливого місця батька в сім’ї. Останнім часом українські чоловіки дедалі активніше долучаються до виховання дітей, тому таке свято має стати для них додатковим стимулом ще більше уваги приділяти сім’ї», – сказала Королевська.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Наталія Королевська зазначила, що згідно з Указом президента, День батька пропонується відзначати кожну третю неділю вересня. У цілому, за словами Королевської, це загальносвітова практика, яка вже має місце в деяких регіонах України.

«Святкування Дня батька відповідає міжнародним традиціям, його відзначають більше 50-ти країн світу. З ініціативи громадськості, це свято в останні роки відзначають і в окремих регіонах України. Після підписання Президентом Указу, ця практика буде поширена на всю територію України», – додала Королевська.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

Джерело: УНН

Читайте також: