fbpx
Суспільство

Пам’ятник Володимиру Висоцькому встановлений в Приельбруссі

У селищі Тегенкелі (Ельбруський район Кабардино-Балкарії) встановили високогірний пам’ятник Володимиру Висоцькому – він знаходиться на висоті близько двох тисяч метрів над рівнем моря. Автором меморіалу став російський скульптор Олександр Аполлонов.

Саме в Приельбруссі Володимир Висоцький знімався у фільмі «Вертикаль» (реж. Станіслав Говорухін та Борис Дуров). Тут же була написана одна з найзнаменитіших пісень барда – «Прощання з горами». «Я дуже радий, що Володі поставили пам’ятник саме тут, у горах Приельбрусся, які він так любив і оспівував, де створював шедеври радянської бардівської музики», – сказав актор Василь Лановий, який був присутній на церемонії відкриття пам’ятника.

Читайте також:  Ось що буде якщо ми програємо війну росії (ВІДЕО)

Фільм «Вертикаль» вийшов на широкі екрани в 1967 році. Володимир Висоцький виконав у картині роль радиста альпіністської групи на ім’я Володя. Крім пісні «Прощання з горами», написаної в Приельбруссі, у фільм «Вертикаль» увійшли такі культові пісні Висоцького, як «Вершина» і «Пісня про друга». Саме на основі пісень з кінофільму «Вертикаль» була видана перша грамплатівка Висоцького.

Читайте також:  Волонтери Дрогобича передали 50 автомобілів Силам оборони України (ВІДЕО)

"Вертикаль". "Прощання з горами" (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: