fbpx
Політика

Саакашвілі піддав критиці Росію за тиск на сусідні країни

 Під час виступу на 68 сесії Генасамблеї ООН президент Грузії Михайло Саакашвілі з критикою обрушився на Росію за те, що вона чинить тиск на країни пострадянського простору, бажаючі співпрацювати з Європою. За його словами, пострадянські країни постійно стикаються з тиском з боку Кремля.

«Вірменія була загнана в кут, Молдова знаходиться в блокаді, Україна під атакою, Азербайджан стикається з тиском, Грузія окупована … Чому? Тому що стара імперія намагається повернути колишні кордони», – заявив президент Грузії.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Він вважає, що Росія просто не зацікавлена ​​в тому, щоб її оточували стабільні держави. Кремль навпаки домагається постійної нестабільності.

Як зазначив Саакашвілі, Росія відкидає ідею сильних урядів Грузії, України чи Молдови, навіть у тому випадку, якщо вони намагаються вибудовувати з нею дружні стосунки. Як приклад він нагадав постійні нападки з боку Росії на український уряд, а також торгову війну з Україною, що нещодавно почалася.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

При цьому Саакашвілі торкнувся і Євразійського союзу, охарактеризувавши його наступним чином: «Це наше минуле і наше майбутнє, створене екс-співробітниками КДБ у Москві».

Нагадаємо, що російські дипломати залишили залу під час виступу президента Грузії, а пізніше назвали його заяви антиросійським маренням.

За матеріалами: ukrinform.ua

Читайте також: