fbpx
Футбол

Московський ЦСКА судитиметься з проектувальником свого стадіону

У Арбітражному суді міста Москви зареєстрували позов від ЗАТ «Професійний футбольний клуб ЦСКА». У позові вимагається стягнути 40 700 000 рублів з проектувальника стадіону «червоно -синіх» – ГУП «Моспроект-4». Про це представникам ЗМІ повідомили в Арбітражному суді.

Предметом суперечки став договір будівельного підряду.

За наявними даними, позов від московського ЦСКА надійшов до Арбітражного суду 23 вересня. Поки що дата розгляду позову не призначена. Ніяких коментарів по суті спору сторони поки що не давали.

Варто відзначити, що московський ЦСКА в даний час веде в Арбітражному суді Москви й інший розгляд. Йдеться про справу з колишнім підрядником будівництва стадіону для армійців – ЗАТ «Об’єднання "Інгеоком"». Повідомляється, що судове провадження за позовом ЗАТ «Інгеоком» до московського ЦСКА на 92 мільйони рублів було призупинено через проведення будівельної експертизи. В рамках даної справи ПФК ЦСКА заявив у суді зустрічний позов, в якому має намір стягнути з ЗАТ «Інгеоком» збитки, а також має намір відшкодувати збиток.

Нагадаємо, що нова арена для «червоно-синіх» зводиться на місці колишнього стадіону ЦСКА ім. Григорія Федотова. Арена розташована в Москві на Піщаній вулиці. Раніше цей стадіон був закритий і знесений. Зазначимо, що церемонія закладки «першого каменя» в основу нового стадіону ЦСКА була проведена ще у травні 2007 року. Саме будівництво нового стадіону для столичного ЦСКА почалося в грудні 2007 року. Після цього президент столичних армійців Євген Гінер заявив, що новий стадіон максимум повинен бути готовий до початку 2015 року.

Додамо, що інститут «Моспроект-4» займається проектуванням об’єктів соціальної інфраструктури столиці. Зокрема, «Моспрект-4» проектує театри, музеї, бібліотеки, лікарні, поліклініки, стадіони, катки, басейни і парки.

За матеріалами: eurosport.ru

Читайте також: