fbpx
Наука

Космічний корабель «Союз ТМА-10М» пристикувався до МКС

Представник Роскосмосу повідомив, що пілотований корабель «Союз ТМА -10М» в автоматичному режимі пристикувався до Міжнародної космічної станції (МКС).

«Стиковка відбулася в розрахунковий час: через 6 годин після запуску, в автоматичному режимі. Втручання космонавтів з метою переходу на ручний режим стикування, на щастя, не було потрібно. Після порівнювання тиску перехідні люки будуть відкриті, і новоприбулі «впливуть» з «Союзу» на станцію», – сказав представник Роскосмосу.

Нагадаємо, в ніч на четвер, о 0:59 за московським часом з космодрому Байконур стартував комічний корабель, на МКС відправився екіпаж у складі російських космонавтів Олега Котова та Сергія Рязанського, а також астронавта з НАСА Майкла Хопкінса.

Як передбачається, космонавти Котов і Рязанський дев’ятого листопада винесуть на орбіту у відкритому космосі олімпійський факел. Загалом планується, що експедиція триватиме 168 днів. Новим жителям космічної станції належить виконати насичену наукову програму, що складається з 35 експериментів, а також розвантажити кілька російських космічних вантажівок «Прогрес».

Примітно, що за нинішнім стартом на запрошення казахстанської сторони спостерігав відомий кіноактор Жерар Депардьє. Як він пізніше заявив журналістам, таке фантастичне видовище він побачив вперше.

Космічний корабель «Союз ТМА-10М» пристикувався до МКС (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: