fbpx
Економіка

Короленко звинуватив Росію в скороченні українського машинобудування

Через те, що Росія і країни Митного союзу нарощують потужності, почала страждати машинобудівна сфера України. Виробництво в цій галузі суттєво скоротилося. Про це на брифінгу в уряді заявив міністр промислової політики України Михайло Короленко, – повідомляє УНН. Істотне скорочення в машинобудуванні відбувається, перш за все, за рахунок тих підгалузей, які протягом останніх п’яти років перебували на висоті. Основні з них – це транспортне машинобудування, виробництво залізничної техніки.

«Обсяги випуску скорочуються через те, що значно наростили потужності наші партнери з Російської Федерації та країн Митного Союзу – ті регіони, куди ми постачали протягом останніх 10 років близько 90 % нашої продукції», – заявив міністр.

За його словами, подібна ситуація спостерігається і в автомобілебудуванні. Після введення утилізаційного збору в Росії, суттєво почала скорочуватися реалізація української продукції на експорт, «а внутрішній ринок переживає не найкращі часи через відсутність дієвих програм автокредитування».

Михайло Короленко повідомив, що саме автомобілебудуванню і підвищенню його конкурентоспроможності приділено особливу увагу при формуванні проекту Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки.

«Туди увійшли заходи з розробки, впровадження механізму виведення з експлуатації застарілої техніки і впровадження екологічних норм стандарту Євро-4, створення вітчизняного комплексу з виробництва акумуляторів, а також система здешевлення кредитів на автомобілі, виготовлені в Україні», – додав міністр.

За матеріалами: УНН

Читайте також: