fbpx
Наука

За прогнозами, Нобелівську премію з хімії можуть вручити росіянину

Експерти міжнародного агентства Thomson Reuters (власник порталу індексації наукових публікацій Web of Science ) вважають, що висока ймовірність того, що Нобелівську премію з хімії цього року можуть вручити російському вченому Валерію Фокіну – лауреату мегагранта цього року і професору дослідного інституту Скріппса в Ла- Хойї в Каліфорнії.

Агентство Thomson Reuters щорічно називає свій список «лауреатів по цитованості» – список найбільш авторитетних вчених в кожній з «нобелівських» галузей науки, в той же час, в останні два роки прогнози не збувалися .

Втім, як відзначають фахівці, іноді лауреатами виявляються фаворити Thomson Reuters минулих років, як це було з Андрієм Гейм і Костянтином Новоселовим, що відкрив графен.

Валерію Фокіну, працюючому зараз по мегагранту в МФТІ, можуть вручити «нобелівку» разом з групою американських хіміків – М. Г. Фіном і Баррі Шарплесом за роботи в області клік-хімії.

Серед фізиків претендентами на Нобелівську премію називають провісників існування бозона Хіггса – Пітера Хіггса і Франсуа Енглера. Крім них фаворитами вважаються фахівці щодо екзопланет, а також відкривач надпровідників на основі заліза Хідео Хосоно.

За матеріалами : РИА Новости

Читайте також: