fbpx
Політика

В Україні готують новий законопроект про кінематограф

 Державне агентство України з питань кіно розробляє новий закон про кінематограф, повідомив начальник управління державного регулювання та реалізації кінопроектів Держкіно Станіслав Притула.

 "На сьогодні розробляється новий проект закону України про кінематограф. Я думаю, найближчим часом цей проект закону буде оприлюднено, ми зможемо провести його широке обговорення. Зараз він на початковій стадії обробки, є начерки", – заявив він на прес – конференції в четвер у Києві.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 С. Притула пояснив: "Ми зрозуміли, що вносити незліченну кількість поправок до старих законів про кінематограф не дасть того ефекту, якщо виписати нову законодавчу базу в сфері кінематографа".

 Своєю чергою, продюсер і режисер Олена Фетісова, яка продюсувала картину "Параджанов", висунуту від України на премію "Оскар", відзначила важливість змін закону про кінематограф.

 "Що потрібно зробити, щоб ко – продукція працювала швидше, прозоріше і ефективніше? Потрібно обов’язково розробити і внести поправки до відповідних законів про кінематограф про права продюсерів: що він має права на фільм апріорі, і не може бути інакше", – сказала вона.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Продюсери також нарікають на проблему інтернет- піратства.

 "Друга проблема … це проблема з кіберзлочинністю, інтернет- піратством, яка порушує майнові права і держави, і продюсера", – зазначила Е.Фетісова.

  Джерело: Інтерфакс – Україна

 

Читайте також: