fbpx
Право

Верховна Рада розгляне законопроект про таксі та автомобільний транспорт

У жовтні 2013 року Міністерство інфраструктури України планує подати на розгляд до Верховної Ради законопроекти про автомобільний транспорт і таксі. Про це на брифінгу розповів міністр інфраструктури Володимир Козак.

«Я ставлю таке завдання, що в жовтні до Верховної Ради буде внесено законопроект про автомобільний транспорт. У цьому законі описані вимоги до технічного стану транспортного засобу, в якому перевозять пасажирів, і вони є абсолютно ідентичними до європейських норм», – повідомив міністр.

При цьому Володимир Козак підкреслив, що відразу Україна не зможе привести всі автобуси у відповідність до вимог, прописаних в цьому законопроекті. У законі є спеціальний період, протягом якого всі українські підприємства повинні перейти на нові вимоги.

«Крім того, буде посилена відповідальність нелегальних перевізників за ліцензування та дотримання регулярності перевезень», – уточнив міністр.

Також, за словами Козака, його міністерство вже закінчує роботу над законопроектом про таксі, який можуть внести до парламенту вже у жовтні.

«Там ми припускаємо також перехідний період, щоб транспортні засоби були приведені у відповідність. Крім того, будуть надані великі повноваження місцевим органам влади за визначенням забарвлення автомобіля, його параметрів, вартості та умов перевезень», – розповів Козак.

Крім того, зазначив міністр, в законопроекті передбачається таке поняття як «дозвіл на таксі». Такий дозвіл буде безкоштовно видаватися тим таксистам, які мають ліцензійну картку. Дозвіл на таксі обходитиметься таксистам в суму, ідентичну за розміром одній мінімальній заробітній платі. Після цього, вартість цього дозволу буде постійно збільшуватися.

Козак додав також, що розробка законопроектів і про таксі, і про автомобільний транспорт, проходить відкрито за участю всіх профспілок.

За матеріалами: УНН

Читайте також: