fbpx
Політика

Британський прем’єр лаявся матом на главу Банку Англії

Британська Telegraph напередодні повідомила про те, що екс-прем’єр Великобританії Гордон Браун використовував нецензурні вирази щодо колишнього глави Банку Англії Мервіна Кінга. Це сталося після того, як стало відомо, що Кінг має намір розкрити інформацію про доступ ЦРУ до системи міжнародних платежів SWIFT.

За повідомленнями британських ЗМІ, керуючий Банку Англії Мервін Кінг збирався публічно оголосити про те, що ЦРУ США має доступ до міжнародної системи платежів SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications), ще в 2004 р., коли ця інформація була секретною і не була широко відома громадськості.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Сам Кінг оголосив про свій намір британській делегації в кулуарах саміту міністрів фінансів країн G7, який проходив у в курортному містечку Бока-Ратон у штаті Флорида. Гордон Браун на той час займав посаду міністра фінансів країни. За його порадою всі члени британської делегації покинули кімнату, в якій Кінг оголосив про свій намір. Залишився тільки британський експерт по системі SWIFT Марк Боуман.

Про те, що сталося далі, Telegraph опублікував, посилаючись на колишнього помічника Гордона Брауна Деміана МакБрайда: "Протягом наступних п’яти хвилин Гордон обсипав Мервіна образами, заявивши, що глава Банку Англії ставить під загрозу контртерористичні операції Великобританії і може завдати величезної шкоди нашим відносинам з Америкою. Гордон заявив, що Мервіном управляють його… особисті бажання і він несе повну…, заявляючи, що має розповісти про доступ ЦРУ до системи SWIFT".

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За твердженням Telegraph, друзі Мервіна Кінга також підтвердили інформацію про те, що Гордон Браун кричав і матюкався на нього. Пізніше, через два роки, незважаючи на мат Гордона, інформація все ж була оприлюднена, зокрема, її опублікували такі видання, як New York Times, Wall Street Journal і Los Angeles Times.

За матеріалами: vesti.ru

Читайте також: