fbpx
Новини світу

ЄС рішуче налаштований на підписання УА в разі виконання Україною всіх вимог

Під час 68-ї Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку президент України Віктор Янукович зустрівся з головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу і президентом Ради ЄС Германом ван Ромпейем. Сторони обговорили питання виконання умов, необхідних для підписання Угоди про асоціацію, співпраці в енергетичній сфері та фінансової допомоги Україні. Після зустрічі європейські політики заявили, що Євросоюз рішуче налаштований підписати Угоду про асоціацію, якщо Україна твердо впевнена у своєму рішенні. Про це сказано на офіційному сайті ЄС в ООН.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

«З метою створення сприятливих умов для підписання Угоди про асоціацію та створення зони всеосяжної вільної торгівлі на саміті у Вільнюсі в листопаді, Герман Ван Ромпей і Жозе Мануель Баррозу закликали Президента України Віктора Януковича прийняти рішучі дії в досягненні відчутного прогресу в базових показниках, встановлених Радою закордонних справ ЄС у грудні 2012 року, зокрема з питання про вибіркове правосуддя» , – йдеться в повідомленні.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Як відомо, протягом майже року Українська сторона працює над виконанням вимог Євросоюзу, необхідних для підписання Угоди про асоціацію. Всього їх 11. Головні стосуються реформування судової системи в Україні, виборчого законодавства та розв’язання проблеми з екс -прем’єром Юлією Тимошенко.

За матеріалами: УНН

Читайте також: