У Раді Федерації розглянуть законопроект про реформу РАН

У середу, 25 вересня в Раді Федерації Росії пройде розгляд закону про реформу Російської академії наук. Раніше повідомлялося, що ще в минулий понеділок профільний комітет Ради Федерації рекомендував верховный палаті парламенту схвалити закон про реформу РАН. У ході засідання комітету з науки і освіти при обговоренні даного документа сенатори звернули увагу на те, що схвалена Держдумою нинішня редакція закону "істотно відрізняється від первісної".

Так, зокрема, заступник голови комітету Віктор Косоуров пояснив, що в остаточній редакції депутатами були вилучені "будь-які згадки про ліквідацію державних академій, оскільки закріплений правовий статус дозволить провести процедуру реорганізації державних академій наук без їх попередньої ліквідації".

Related Post

Крім того, законодавство закріплює норму про правонаступництво РАН, а також той факт, що керівники наукових організацій РАН будуть обиратися колективом відповідних наукових організацій. У той же час, кандидатури повинні будуть узгоджуватися з президією Академії.

За словами Віктора Косоурова, остаточна редакція закону стала набагато якіснішою, відповідає інтересам наукового співтовариства і може бути схвалена в Раді Федерації Росії.

За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment