fbpx
Право

У Раді Федерації розглянуть законопроект про реформу РАН

У середу, 25 вересня в Раді Федерації Росії пройде розгляд закону про реформу Російської академії наук. Раніше повідомлялося, що ще в минулий понеділок профільний комітет Ради Федерації рекомендував верховный палаті парламенту схвалити закон про реформу РАН. У ході засідання комітету з науки і освіти при обговоренні даного документа сенатори звернули увагу на те, що схвалена Держдумою нинішня редакція закону "істотно відрізняється від первісної".

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Так, зокрема, заступник голови комітету Віктор Косоуров пояснив, що в остаточній редакції депутатами були вилучені "будь-які згадки про ліквідацію державних академій, оскільки закріплений правовий статус дозволить провести процедуру реорганізації державних академій наук без їх попередньої ліквідації".

Крім того, законодавство закріплює норму про правонаступництво РАН, а також той факт, що керівники наукових організацій РАН будуть обиратися колективом відповідних наукових організацій. У той же час, кандидатури повинні будуть узгоджуватися з президією Академії.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

За словами Віктора Косоурова, остаточна редакція закону стала набагато якіснішою, відповідає інтересам наукового співтовариства і може бути схвалена в Раді Федерації Росії.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: