fbpx
Економіка

Україна розраховує на широкий доступ своєї продукції на китайський ринок – Арбузов

 Перший віце – прем’єр – міністр України Сергій Арбузов сьогодні провів зустріч із Лю Юньшанем, членом постійного комітету політбюро ЦК КПК. Зазначимо, що зустріч пройшла в рамках робочого візиту Арбузова до Китаю. Під час спілкування чиновники обговорили актуальні питання українсько – китайської співпраці у торговельно-економічній, політичній, гуманітарній та науково – технічній сферах.

 Зокрема, Сергій Арбузов відзначив значну активізацію всього комплексу відносин між Україною та Китаєм за останні кілька років.

 «Завдяки нашим спільним зусиллям, сьогодні було закладено міцний фундамент і створено всі необхідні передумови для подальшого розвитку напрямків у сфері українсько – китайського стратегічного партнерства», – заявив Арбузов.

 Як підкреслив перший віце – прем’єр – міністр, зараз президент і уряд України приділяють особливу увагу розвитку зовнішньоекономічних зв’язків з КНР.

 «Результати інвестиційної та торговельно – економічної співпраці між Україною і Китаєм свідчать про взаємну вигоду і стабільність українсько – китайських відносин», – додав чиновник.

 Крім того, Сергій Арбузов підтвердив зацікавленість української сторони у залученні новітніх виробничих технологій і потужного інвестиційного потенціалу з Китаю.

 «Також Україна розраховує на широкий доступ українських товарів, технологій і послуг на обширний китайський ринок», – заявив Арбузов.

 На зустрічі Сергій Арбузов також відзначив і позитивну динаміку розвитку гуманітарних відносин між країнами: «Все більше студентів з України хочуть вчитися в китайських ВНЗ. За останні 3 роки їх кількість зросла більше ніж в 2 рази».

 Нагадаємо, що з 24 по 27 вересня Сергій Арбузов з робочим візитом перебуватиме в Китайській Народній Республіці.

 За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: